21 mei 2024

Den Haag – Gratis zelftesten voor inwoners met laag inkomen

Inwoners met een Ooievaarspas ontvangen deze week gratis zelftesten en chirurgische mondkapjes, dat zegt wethouder Kapteijns van Sociale Zaken.

De gemeente stuurt zes mondkapjes en zes zelftesten per post aan mensen met een laag inkomen die bij de gemeente bekend zijn. Zoals aan alle inwoners met een Ooievaarspas.

Het inpakken van de zelftesten en mondkapjes gebeurt door Den Haag Werkt, het werk- en ontwikkelbedrijf van de gemeente. Wethouder Kapteijn was bracht een bezoek aan de werkplaats waar ze sinds dinsdag al bezig zijn met het maken van de pakketten. Hier worden ongeveer 500.000 zelftesten en mondkapjes ingepakt. Eerder deze maand werden 100.00 extra zelftesten door het Armoedefonds namens de gemeente op centrale punten in de stad verspreid zoals het Daklozenloket, de Servicepunten XL en de buurthuizen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com