25 juni 2024

Den Haag – Ondersteuning energiearmoede

Extra ondersteuning voor Haagse inwoners die te maken hebben met energiearmoede. In heel het land kampen mensen met energiearmoede door de sterke stijging van de energiekosten. In Den Haag heeft 9% van de huishoudens moeite om de energierekening te betalen. Het Rijk heeft in december 2021 toegezegd huishoudens rond het sociaal minimum een tegemoetkoming voor de energiekosten van ongeveer 200 euro te geven. Dit is een eenmalige tegemoetkoming voor 2022. Deze regeling moet nog formeel worden vastgesteld door het Rijk. De gemeente Den Haag zal de rijksregeling aanvullen tot 300 euro per huishouden.

De Haagse aanvulling op de rijksregeling is o.a. bedoeld voor Ooievaarspashouders en gaat uit van een inkomensgrens van 130 procent van het sociaal minimum, “De gemeente Den Haag wil hen op deze wijze graag tegemoetkomen”, zegt wethouder Arjen Kapteijns (Sociale Zaken en Werk). “Ik ben blij dat wij als college Haagse inwoners die al moeilijk rond kunnen komen, bovenop de bijdrage van het rijk, een extra steuntje in de rug kunnen geven”, aldus de wethouder.

De gemeente heeft het Nibud gevraagd of 200 euro per huishouden de gestegen kosten voor energie voldoende zal dekken voor de minimadoelgroep. Het Nibud heeft geadviseerd om dit bedrag op te hogen en dat advies heeft de gemeente overgenomen. De gemeente zal daarom de rijksregeling aanvullen tot 300 euro per huishouden. De gemeente wil haar inwoners zo snel mogelijk helpen en verwacht dit bedrag uiterlijk 15 april uit te keren.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com