4 maart 2024

Regionieuws TV – Herdenking Franse commando’s in Wassenaar extra beladen door oorlog Oekraïne

Wassenaar heeft de Franse oorlogshelden herdacht die 78 jaar geleden op de Wassenaarse Slag omkwamen. Op 28 februari 1944 sneuvelden de zes Franse commando’s op het Wassenaarse strand. Bij de herdenking waren onder andere de Consul-Generaal van Frankrijk, Marie Philippe en de voorzitter van de Commando Vereniging Zuid-Holland, de heer Mes aanwezig. Na de verschillende toespraken volgde een minuut stilte en werden kransen gelegd door gemeente Wassenaar en de Franse Ambassade. De oorlog in Oekraïne maakte de herdenking nog indrukwekkender. Er waren ook leerlingen aanwezig van de Herenwegschool. Zij hadden al eerder een gastles gehad van een verteraan uit het Nederlandse leger. Nu volgt een korte impressie van de gastles.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com