8 december 2023

Wassenaar – Vragen over opvang vluchtelingen Oekraïne

Ook Wassenaarse inwoners reageren in groten getale op de oproep om Oekraïense vluchtelingen op te vangen. Op veel plekken ontstaan initiatieven om hulp te bieden aan de getroffen Oekraïners.

Volgens wethouder Inge Zweerts de Jong komen er veel vragen binnen van inwoners die willen helpen maar niet goed weten welke hulp er nodig is. “Hartverwarmend en hartverscheurend. Ik ben onder de indruk hoeveel mensen hun hulp willen aanbieden.”

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) coördineert de hulp die lokaal geboden wordt. Daarom vraagt de gemeente alle Wassenaarse inwoners en organisaties die zelf iets willen organiseren contact op te nemen. “Het is wel fijn om overzicht te hebben.

Ook kunnen we bijstaan in vragen over praktische zaken zoals medische zorg”, zegt de wethouder. Mensen die vragen hebben of meer informatie willen, kunnen mailen naar opvang@wassenaar.nl. De gemeente neemt dan contact met u op.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com