21 mei 2024

Wassenaar – Nieuwe pinautomaat aan Lange Kerkdam

Wethouder Klaver tekent overeenkomst nieuwe pinautomaat. Met het weghalen van de pinautomaten op het voormalige ‘bankenplein’ aan de Lange Kerkdam is de druk op de overgebleven pinapparaten in de Albert Heijn en de ING toegenomen. Geldmaat en de gemeente hebben de handen ineengeslagen om extra pinapparaten in Wassenaar te realiseren. Eind maart plaatst Geldmaat een Pinbox met een pin-/stortapparaat en een ‘verpakt storten’ automaat (sealbags) op de Hofcampweg ter hoogte van het politiebureau.

Wethouder Caroline Klaver: “Met de Pinbox verwachten wij dat er geen sprake meer zal zijn van lange rijen en lege pinapparaten. Daarnaast hoop ik dat er ook nog een pinautomaat in het centrum bij kan komen. Immers, waar mensen geld pinnen, geven ze het ook vaak uit.”

Geldmaat geeft aan dat het tot nu toe niet gelukt is om een geschikte locatie in het centrum te vinden. Een pinapparaat bij een winkel of voorziening is een waardevolle aanvulling, maar oproepen onder ondernemers hebben nog niet geleid tot de juiste match.

Gemeente Wassenaar en Geldmaat hopen dat met de komst van de Pinbox de druk op de andere automaten voldoende is afgenomen. Centrumondernemers die alsnog open staan om een pinfaciliteit aan te bieden kunnen contact opnemen met Centrummanager Frédérique Diepstraten (info@winkelsinwassenaar.nl). Zo kan bekeken worden of de pinfaciliteit voldoet aan de voorwaarden.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com