21 mei 2024

Westland – Opvangplekkenvoor vluchtelingen Oekraïne

Westland gaat opvangplekken realiseren voor vluchtelingen Oekraïne. De gemeente Westland maakt zich hard om nog deze week 100 plekken te realiseren voor de eerste opvang van Oekraïense vluchtelingen. Volgende week moeten er nog eens 100 plekken bijkomen. Daarnaast worden de opvangmogelijkheden voor de langere termijn geïnventariseerd.

Hoewel nog niet bekend is hoeveel vluchtelingen er naar Westland zullen komen en binnen welke termijn, neemt de gemeente nu direct haar verantwoordelijkheid. Gelijktijdig met de zoektocht naar huisvesting wordt gekeken hoe de gemeentelijke dienstverlening voor de vluchtelingen moet worden ingericht.

Via oekraine@gemeentewestland.nl kunnen inwoners de gemeente bereiken als zij vragen hebben. Ook kunnen Westlanders via dit emailadres hun initiatieven en acties voor de vluchtelingen uit de Oekraïne melden. De gemeentelijke website wordt zo ingericht dat alle relevante informatie goed vindbaar en toegankelijk is voor iedereen.

Vluchtelingen uit Oekraïne hebben recht op onderkomen, sociale bijstand, financiële ondersteuning en medische zorg. Ook mogen kinderen in het opvangland naar school. Om goede hulp te kunnen bieden is het belangrijk dat alle vluchtelingen die tijdelijk in Westland komen wonen zich laten registreren bij de gemeente. Dat kan vanaf 14 maart op maandag en donderdag tussen 8.30 en 12.30 uur in het gemeentehuis aan de Verdilaan. Een legitimatiebewijs is verplicht.

Net als de inwoners van Westland leeft de gemeente enorm mee met de Oekraïense vluchtelingen en met de Oekraïners in Westland die zich zorgen maken over hun familie in hun land. Samen met de gemeenteraad en de Westlandse samenleving zet het college alles op alles om vluchtelingen uit Oekraïne een warm en veilig onderkomen te bieden

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com