7 december 2023

Regionieuws TV – Voormalig burgemeester van Den Haag, Ad Havermans, overleden

Oud-burgemeester en ereburger van Den Haag, Ad Havermans is overleden. Hij was al enige tijd ernstig ziek. Havermans was van 1985 tot 1996 burgemeester van Den Haag.

Hij stond bekend als een verbinder en een bestuurder in hart en nieren. Tijdens de ambtsperiode van Havermans kampte Den Haag met grote financiële problemen. Hij heeft zich als geen ander sterk gemaakt om daar oplossingen voor te vinden. Daarbij gaf hij blijk van een grote kennis van zaken én doorzettingsvermogen. Hij trad daarbij nooit op de voorgrond.

Havermans heeft ook de discussies over het nieuwe stadhuis geleid. Volgens de gemeente is de bouw van het stadhuis op de huidige plek het begin van de wedergeboorte van het centrum van Den Haag. Ad Havermans was trots op zijn stad en inwoners, zoals bleek tijdens de inhuldiging van Bart Veldkamp in 1992. Ad Havermans is 87 jaar geworden.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com