4 maart 2024

Regionieuws TV -Een paar duizend actievoerders bij het protest voor de jeugdzorg op het Malieveld

Den Haag – De protestactie werd georganiseerd door de FNV tegen de voorgenomen bezuinigingen op de jeugdzorg. Het valt samen met een 24-uursstaking van jeugdzorgmedewerkers in heel Nederland. Niet alleen jeugdzorgwerkers maar ook ouders, jongeren en politici zijn bij het massaprotest aanwezig.

Volgens de demonstranten ontstaat er een onhoudbare situatie door de constante bezuinigingen. De eis is dat de voorgestelde bezuinigingen op de jeugdzorg van tafel gaan en ze willen verder onder meer dat rijksgeld voor jeugdzorg wordt geoormerkt, voordat het aan gemeenten wordt overgemaakt. Nu dreigen gemeenten het beschikbare geld ook aan andere dingen uit te geven.

Ook moet de jeugdzorg drastisch hervormd worden en daarbij zouden de aanbevelingen van de SER als leidraad moeten gelden. De FNV eist dat er ook een eerlijke loonsverhoging komt voor al die mensen die ondanks de zware omstandigheden nog steeds hun belangrijke werk blijven doen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com