21 mei 2024

Westland – Internationaal goud voor Mondriaanstudent Mees Blankert

Mees Blankert (19) uit Wateringen heeft goud gewonnen tijdens een internationale hospitalitywedstrijd. Als tweedejaars student van de opleiding Zelfstandig werkend kok deed hij mee aan de wedstrijdonderdeel Culinary Arts in het Caroli hotel in het Zuid-Italiaanse Gallipoli. Culinary Arts is de kunst van het bereiden, koken, presenteren en serveren van een gerecht. Het wedstrijdveld bestond uit deelnemers van 26 scholen uit zeven verschillende landen. En Mees ging er met het goud vandoor.

Alleen al vanwege het feit dat Blankert deel uitmaakte van een team met verder alleen Italiaanse studenten die geen Engels spraken, is deze medaille een hele prestatie. Er kwam vooraf nog veel meer bij kijken. Zijn docent en begeleider Jordy Ramakers trainde hem in de laatste twee maanden intensief en Niven Kunz, de (top) chef van zijn stagebedrijf (restaurant Triptyque in Wateringen) hielp mee met het samenstellen van het gerecht, een “Pugliaans vogelnestje” gemaakt van aardappel, eigeel, Parmezaanse kaas en basilicum.

Met deze keuze wilde Mees aantonen dat vegetarische gerechten ook in het topsegment thuishoren en dat het duurzaam is om te werken met lokale ingrediënten.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com