18 mei 2024

Zoetermeer – Sander Dekker ‘verkent’ coalitie

Direct na de uitslag van de gemeenteraadsverkiezing zijn de gesprekken om te komen tot de nieuwe coalitie gestart.

Jan Iedema, lijsttrekker van de grootste partij de VVD, heeft het voortouw genomen en de eerste gesprekken gevoerd met verschillende lijsttrekkers en fractievoorzitters. Op basis daarvan is besloten Sander Dekker te benoemen tot informateur / verkenner. Zijn voordracht kan rekenen op steun van alle fracties.

Jan Iedema, lijsttrekker van de VVD: “Gezien de uitslag van de verkiezingen én de uitkomst van de eerste gesprekken met de partijen, heb ik voorgesteld om een externe informateur / verkenner te benaderen. Ik ben verheugd te kunnen mededelen dat de heer Sander Dekker deze rol op zich neemt voor Zoetermeer.”

Sander Dekker heeft als belangrijkste opdracht om de mogelijkheden te verkennen om tot een stabiele coalitie te komen. Daarover zal hij een advies op stellen. De verwachting is dat hij begin april een advies kan afronden.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com