8 december 2023

Regionieuws TV – Winkel voor materialen illegale Hennepteelt opgerold in Rijswijk

Bij een controle door het Haags Economisch Interventie Team zijn bij een Rijswijks bedrijfspand in de Cort van der Lindenstraat spullen aangetroffen voor de illegale hennepteelt. Dit is in beslag genomen. Bij de controle waren verschillende gemeentelijke diensten, de politie en de Omgevingsdienst Haaglanden betrokken.

Dit speciale team controleert ondernemingen naar aanleiding van signalen van criminele bedrijvigheid. De winkel deed zich voor als tuincentrum maar verkocht middelen die bedoeld zijn voor hennepteelt. Illegale hennepteelt is sinds 2015 verboden. Dit soort bedrijven verkopen spullen aan criminele organisaties. Dat gaat dan onder meer om tuinaarde, groeimiddelen en ventilatoren. Deze spullen zijn allemaal in beslag genomen.

Dit soort activiteiten wordt ondermijning genoemd, waarbij normale winkels betrokken worden bij criminele activiteiten.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com