4 maart 2024

Delft – Tweede editie van Living Library in OPEN

De bibliotheek binnenlopen voor een boek, een kop koffie en… een goed gesprek. Dat kan op zaterdag 26 maart bij DOK in OPEN. Vanaf 13u30 zitten hier namelijk 13 levende boeken voor je klaar. Een levend boek is iemand met een achtergrond, uiterlijk of overtuiging die tot vooroordelen of discriminatie kan leiden. Door een onbevangen gesprek van mens tot mens kunnen deze vooroordelen misschien weggenomen worden. Tijdens onze eerste editie in oktober vorig jaar hebben we ervaren dat zulke gesprekken écht iets met iemand doen. ‘Na deze mooie gesprekken stap ik vol positieve energie weer naar buiten’, vertelde een van de bezoekers na afloop.

In de Human Library leen je dus geen boeken, maar mensen. Mensen die je in het dagelijks leven niet snel spreekt. Klopt wat je denkt van iemand wel met de werkelijkheid?

Onder andere de boektitels Non Binair, Vegan en Mama met rollator zitten voor je klaar om met je in gesprek te gaan De meeste van hen komen uit Delft, dus reken op mooie gesprekken van Delftenaar tot Delftenaar.

Het werkt ongeveer hetzelfde als bij de bieb. Bekijk bij de balie in OPEN de catalogus met daarin de beschikbare ‘levende boeken’. Je geeft aan met wie je een gesprek wilt aangaan en de baliemedewerker brengt jou en je gesprekspartner met elkaar in contact. Aanmelden van tevoren is niet nodig.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com