25 juni 2024

Den Haag – Passieconcert met Lex Bohlmeijer in Nieuwe Badkapel

Passieconcert met Lex Bohlmeijer op 14 april in de Nieuwe Badkapel.

Op donderdag 14 april, 20.15 uur speelt het Koperensemble van Residentie Orkest Den Haag olv Ivan Meylemans in de Scheveningse Nieuwe Badkapel een bijzonder Passieconcert. Op het programma staan werken van Tomasi, Bach, Bruckner, Rachmaninov en Lauridsen. De verteller is Lex Bohlmeijer.

Het Passieconcert in de Nieuwe Badkapel (met zevenhonderd zitplaatsen) is een muzikaal stilstaan bij het lijden en sterven van Christus. Niet in de vorm van Bachs overbekende Matthäus Passion, maar met een speciaal samengesteld programma, passend voor deze passietijd.

De composities verklanken de sfeer en betekenis van de door Lex Bohlmeijer (Radio 4: Passagio, Amoroso) gelezen zeven laatste woorden van Christus aan het kruis. Ivan Meylemans dirigeert het Koperensemble van Residentie Orkest Den Haag.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com