21 mei 2024

Den Haag – Informateurs voor coalitie in Den Haag bekend

Hoogleraar (lokale) democratie Geerten Boogaard en oud-VVD-Kamerlid Gert Jan Oplaat worden informateurs voor een nieuwe coalitie in Den Haag. De informateurs zijn, op voorspraak van verkiezingswinnaar Hart voor Den Haag, gepresenteerd in een kennismakingsgesprek met de gekozen partijen.

Uit eerdere informele gespreksrondes die Rita Verdonk voerde, is gebleken dat er voldoende mogelijkheden zijn om te komen tot een college met Hart voor Den Haag. Boogaard en Oplaat hebben van de grootste partij de opdracht gekregen om deze mogelijkheden “in een informatieronde nader te onderzoeken en de uitkomsten hiervan te formaliseren in een eindverslag.”

Hart voor Den Haag doet daarbij het nadrukkelijke verzoek om alle partijen in dit verkenningstraject te betrekken. “Over het eindverslag van de verkenning kan een raadsdebat gehouden worden”, stelt partijleider Richard de Mos in zijn opdracht aan de informateurs.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com