6 december 2023

Regionieuws TV – Westland en Den Haag gaan warmte uitwisselen

Den Haag en Westland gaan aardwarmte met elkaar uitwisselen. Dit is duurzame warmte die diep in de grond wordt opgeslagen. Bedoeling is om te komen tot één warmtenet voor beide gemeenten. Het is een alternatief voor aardgas. De wethouders Van Tongeren van Den Haag en Varekamp van Westland hebben de samenwerking ondertekend.

Zeker in deze tijd van onzekerheid over de toelevering van aardgas is het belangrijk om aan alternatieven te werken. In Den Haag wordt al met aardwarmte gewerkt in de omgeving van de Leyweg. In het Westlandse Maasdijk is ook een warmtenetwerk aangelegd. De eerste optie die wordt onderzocht is een verbinding tussen Westland en Wateringse Veld. De warmte uitwisseling moet volgend jaar van start gaan.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com