6 december 2023

Wassenaar – Stand van zakenopvang vluchtelingen Oekraïne

Wassenaar werkt hard aan de opvang voor vluchtelingen uit de Oekraïne. In korte tijd zijn opvanglocaties gerealiseerd, is het onderwijs opgestart en zijn medische voorzieningen beschikbaar. Iedereen in Wassenaar heeft de handen ineen geslagen voor een warm en veilig welkom.

“Samenwerken is het sleutelwoord” zegt burgemeester Leendert De Lange. “Het is ongelooflijk wat er is bereikt in deze korte periode. De scholen hebben zich gezamenlijk ingezet en vanaf 4 april is Den Deylschool open voor alle kinderen. Door de inzet van particulieren, vrijwilligers, serviceclubs, zorgverleners, kerken, winkeliers en medewerkers van de gemeente kunnen we de vluchtelingen uit Oekraïne een veilige omgeving bieden die nu zo hard nodig is.”

Op dit moment zijn er 125 vluchtelingen gehuisvest in Wassenaar. Dit gebeurt in huizen die in zijn geheel door particulieren beschikbaar zijn gesteld aan de gemeente als opvanglocatie. De gemeente betaalt de vaste kosten voor deze locaties. Ook is er een groot aantal particulieren die logeerruimte aangeboden hebben. De gemeente is nog in onderhandeling met een aantal grotere opvanglocaties om mensen te huisvesten.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com