16 juli 2024

Leidschendam-Voorburg: subsidie voor cultuurmakers

Sterker uit de crisis: extra subsidie voor cultuurmakers. Cultuurmakers die het door de coronacrisis financieel zwaar hebben, kunnen bij de gemeente Leidschendam-Voorburg een eenmalige subsidie aanvragen. In totaal is er € 100.000 beschikbaar.

De cultuursector is hard geraakt door de coronacrisis. Deze sector moest lange tijd de deuren sluiten. In de periode dat bezoekers wel in beperkte aantallen welkom waren en activiteiten mogelijk waren, waren deelnemers en publiek terughoudend. Dit heeft een zware wissel getrokken op de slagkracht van de sector.

Ook nu de samenleving weer grotendeels open is, hebben culturele ZZP’ers en organisaties het nog moeilijk. Daarom investeert Leidschendam-Voorburg met subsidie in de sector. Om zo het cultureel kapitaal weer te laten bloeien en te behouden voor de toekomst.

Wethouder Astrid van Eekelen: “Nu er weer veel mogelijk is, willen we de culturele en creatieve makers stimuleren en ruimte bieden aan hun creativiteit. Dit doen we door initiatieven die bijdragen aan het levendige culturele aanbod in de gemeente financieel te ondersteunen.”

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com