4 maart 2024

Leidschendam – Rob Schouten nieuwe secretaris Van Ravesteyn Fonds

Rob Schouten is benoemd als secretaris van het Van Ravesteyn Fonds. Schouten volgt Jos Polders op, die het maximale aantal zittingstermijnen heeft bereikt.

Het Van Ravesteyn Fonds is voor inwoners van Leidschendam en Stompwijk, die om verschillende redenen een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Ook sociaal-culturele organisaties kunnen er een beroep op doen voor activiteiten ten behoeve van de inwoners. Rob Schouten: “Ik ken het Van Ravesteyn Fonds uit mijn tijd in de lokale politiek, maar ook als mede-oprichter van een muziekstichting. Het is mooi dat ik nu de mogelijkheid heb er actief iets voor te kunnen doen.”

Voorzitter Mieke Span: “Aanvragen voor financiële steun kunnen van alles inhouden zoals een vervoersvoorziening, een computer voor kind met leerbeperking, of een stevig matras bij rugklachten.” Ook organisaties die zich inzetten voor maatschappelijke en culturele doelen kunnen gebruik maken van dit geld zoals bijvoorbeeld de RKAVV-foundation (“de sociaal ingestelde businessclub” van voetbalvereniging RKAVV), die het Festival Unlimited organiseert.

Dit interactieve ‘funfestival’ is voor mensen met een verstandelijke beperking binnen een straal van 15 km van de thuisbasis van RKAVV. Span: “Maar ook de Schoolsport Olympiade, waar meer dan 2000 kinderen van vrijwel alle scholen in de gemeente aan meedoen, hebben we financieel ondersteund.”

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com