4 maart 2024

Den Haag – Opening Week van de Groene Tuin en Groen klimaatplein

Een groene tuin is voorbereid op de gevolgen van klimaatverandering, draagt bij aan meer dieren in de tuin, en heeft minder kans op plagen.

Vanuit die gedachte geeft minister Van der Wal samen met hoogheemraad Koop op dinsdag 12 april het startschot voor de Week van de Groene Tuin en de opening van een Groen klimaatplein in tuincentrum Ockenburgh Den Haag.

Door de koude start van april zou het haast vergeten: april is dé maand om je tuin gereed te maken. Snoeien, (her)planten, misschien wel een grotere aanpassing hier en daar, je hebt er het hele jaar plezier van. Daarom staat de maand april in het teken van genieten in je tuin.

De aftrap van de landelijke start van de Week van de Groene Tuin vindt plaats bij een nieuw Groen klimaatplein in tuincentrum Ockenburgh. Het Groen klimaatplein is de plek waar alles samen komt. De tuinliefhebber vindt er informatie, voorbeelden van maatregelen die je kunt nemen om je tuin of balkon hitte- en waterproof in te richten en volop inspiratie. Het Groen klimaatplein is een initiatief van Tuinbranche Nederland en Klimaatkrachtig Delfland.

Samen met een groot aantal partners organiseert Milieu Centraal de Week van de Groene Tuin. Tijdens deze week staat elke dag een ander thema centraal. Van het ontstenen van tuinen, het kiezen voor de juiste plant op de juiste plaats tot het duurzaam onderhouden en inrichten van tuinen en balkons. Lokaal en landelijk kunnen mensen aan acties meedoen. De partners geven van 12 april tot en met 18 april groene en duurzame tips. TV-tuinman Lodewijk Hoekstra is ambassadeur van de Week van de Groene Tuin.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com