13 juni 2024

Zuid-Holland – VVD wil oorzaak verkeersdoden Zuid-Holland weten

Hoewel het aantal verkeersdoden in 2021 landelijk is gedaald ten opzichte van het jaar daarvoor, is in Zuid-Holland juist een stijging te zien. De VVD-Statenfractie wil van het college weten waar dat aan ligt, zodat maatregelen genomen kunnen worden.

“Achter de cijfers in de grafieken en tabellen gaan menselijke drama’s schuil. Elk verkeersslachtoffer is er één te veel”, benadrukt VVD-Statenlid Jeroen van Dijken. “Daarom is het onze plicht er alles aan te doen om het aantal slachtoffers naar beneden te brengen. Dat begint met het achterhalen van de oorzaken van de stijging, zodat we daarvan kunnen leren.”

De VVD weet dat de provincie hard werkt aan verkeersveiligheid, onder andere door een betere inrichting van wegen. Van Dijken: “Er zijn al veel maatregelen aangekondigd op allerlei plaatsen in Zuid-Holland. Wij willen graag weten of sommige maatregelen eerder kunnen worden uitgevoerd dan gepland.”

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com