27 februari 2024

Delft – Leerkrachten behalen cultuurcertificaat

Negen leerkrachten van Delftse basisscholen zijn dinsdag Interne Cultuurcoördinator geworden.

In het Rietveldtheater kregen zij hun certificaat uitgereikt. De nieuwe cultuurcoördinatoren zijn de spil voor goed cultuuronderwijs voor ieder kind. Zij maken en houden leerkrachten op hun school enthousiast voor cultuur en creativiteit in de klas en zijn de verbindende schakel tussen school en de culturele omgeving.

De cursus, onderdeel van het programma Cultuurhelden van DOK, werd voor de eerste keer georganiseerd en was een groot succes. In acht bijeenkomsten kregen de enthousiaste leerkrachten praktische handvatten, vaardigheden en inhoudelijke kennis waarmee ze het cultuuronderwijs op hun school optimaal vorm kunnen geven. Tijdens de cursus hebben ze een cultuurplan voor hun eigen school gemaakt, gewerkt aan meer draagvlak voor cultuureducatie en aan hun eigen competenties als cultuurcoördinator.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com