6 december 2023

Haaglanden – Molens en gemalen open tijdens molen- en gemalendag

Om ervoor te zorgen dat er niet te veel of te weinig water is in de polders of de stad, pompt het hoogheemraadschap water vanuit de polder naar de rivier of laat het water de polder instromen.

Hoe dat in zijn werk gaat, laten we zien tijdens de Nationale Molen- en Gemalendag op zaterdag 14 mei 2022. U kunt deze dag een van onze molens en twee gemalen bezoeken. Zonder onze molens en gemalen, hadden we hier niet kunnen wonen of leven. Wil je een kijkje achter de schermen hebben van hoe ons waterbeheer is georganiseerd, zowel vroeger als nu? Kom dan langs!

We starten bij ons unieke gemaal Abraham Kroes (Moordrecht). De deelnemers worden hier welkom geheten door hoogheemraad Martin van der Spek. Daarna volgt een rondleiding. In onze gemalen Abraham Kroes en Schilthuis (Rotterdam) worden de rondleidingen gegeven door deskundigen van ons waterschap. Voor deze rondleidingen moet u zich aanmelden. Vol is vol.

Bij de historische Prinsenmolen kunt u tussen 10:00 en 16:00 uur langskomen voor een rondleiding. We laten we met een interactieve maquette zien hoe we wateroverlast kunnen tegengaan bij hoosbuien. Voor kinderen is er genoeg te doen en te ontdekken.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com