4 maart 2024

Westland – Westlandse kinderen BSO winnen “Meesterkoks”

Kinderen BSO Partou winnen wedstrijd Meesterkoks. Aftrap Lokaal Preventie Akkoord gemeente Westland. 22 kinderen van vijf verschillende BSO’s stonden al vroeg klaar om een gezond ontbijt te maken voor een hongerige jury. De kinderen van BSO Partou zijn de grote winnaar. Zij mogen zich nu Meesterkoks van Westland noemen door hun lekkere én gezonde ontbijt ‘Gezonde start’.

Deze wedstrijd is een van de vele projecten uit het Lokaal Preventie Akkoord van gemeente Westland. Het akkoord werd vanochtend dan ook symbolisch ondertekend door de gemeente, partners én de kinderen. “Deze ochtend was een mooie aftrap van dat wat nog gaat volgen voor een gezond en fit Westland”, aldus wethouder Piet Vreugdenhil.

Ieder jaar organiseren BSO’s Okidoki, Kwest, Simba, Partou en 2Samen een gezamenlijke wedstrijd voor de kinderen. Deze BSO’s doen mee aan ‘de Gezonde Kinderopvang’. Hierbij eten de kinderen gezond op de BSO en bewegen ze actief op en rondom de locatie.

Wethouder Piet Vreugdenhil: “Enorm creatieve kinderen hebben we vanochtend gezien. Trots ben ik ook dat al meerdere scholen en bso’s in Westland zich hebben aangesloten bij het project ‘gezonde school’ en ‘gezonde kinderopvang’. Want hoe jonger kinderen leren om een gezonde leefstijl te hebben, hoe beter. Dit is nog maar een klein stukje van veel meer plannen uit het Lokaal Preventie Akkoord. We kunnen niet alles in een keer oppakken en bereiken, maar ik hoop dat we zo met elkaar steeds meer stappen die goede en gezonde kant opzetten.”

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com