18 april 2024

Westland – Controle op bedrijventerrein door Westlands Controle Team

Onder regie van de gemeente Westland heeft op woensdag 11 mei een integrale controle plaatsgevonden van het Westlands Controle Team.

Deze controle vond plaats op het bedrijventerrein Zwethove in Wateringen. Naast de gemeente waren ook de politie, Veiligheidsregio Haaglanden, Omgevingsdienst Haaglanden, Douane, Nederlandse Arbeidsinspectie en Westland Infra aanwezig.

Tijdens de controle werden diverse bedrijven, garageboxen en woningen gecontroleerd. Daarbij werd onder andere gekeken naar de bouwkundige staat van panden en adresinschrijvingen van bewoners. Ook werd gecontroleerd of men voldeed aan de vergunningen en/of voorschriften en werd gekeken of werknemers onder de juiste omstandigheden werken en eerlijk loon verdienen. Daarnaast vond ‘s avonds een grote verkeerscontrole plaats waarbij verschillende voertuigen zijn gecontroleerd en opnieuw bedrijfspanden zijn bezocht. Tijdens de controle zijn er verschillende overtredingen en aandachtspunten geconstateerd. De verschillende partijen gaan hier elk vanuit hun eigen bevoegdheid verder mee aan de slag.

De gemeente Westland wil meer zicht krijgen op mogelijke ondermijnende criminaliteit in onder andere het bedrijfsleven. Daarom wordt preventief gecontroleerd op locaties die gevoelig kunnen zijn voor deze vorm van criminaliteit. Het Westlands Controle Team gaat daarom meerdere keren per jaar integrale controles in diverse sectoren, zoals in het agrarisch gebied, op bedrijventerreinen en bij woonlocaties van arbeidsmigranten.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com