24 mei 2022

Regionieuws TV – Nieuwe energie neutrale gymzaal aan de Van Groeneveltlaan in Wassenaar geopend

De nieuwe gymzaal aan de Van Groeneveltlaan in Wassenaar is officieel geopend. Daarbij werd de nieuwe naam van de gymzaal onthuld: ‘Gymadora’. Het gaat hier om een innovatieve gymzaal.

Juli 2019 heeft de gemeenteraad ingestemd met de bouw van de nieuwe gymzaal. De ambitie was om een andere vorm van beweegonderwijs te introduceren. De zaal bevat daarom een MultiBall-installatie, een muur die zo veranderd dat er allerlei spellen mee kan worden gespeeld. Deze beweegmuur die nog moet worden afgemaakt. De gymzaal heeft energielabel A (vijf keer plus) en is volgens de berekeningen is de gymzaal energieneutraal. Dat betekent dat er evenveel energie wordt verbruikt als er door het gebouw zelf wordt opgewekt. De gymzaal is goed geïsoleerd, heeft energiezuinige apparatuur en zonnepanelen.