29 mei 2023

Haaglanden – Bibliotheken ontvangen Oekraïense boeken van NBD Biblion

Door de vluchtelingenstroom vanuit Oekraïne is er veel vraag naar boeken in de Oekraïense taal.

Om te voldoen aan deze urgente vraag heeft NBD Biblion gratis boekenpakketten beschikbaar gesteld voor bibliotheken die in hun gemeente met Oekraïense vluchtelingen te maken hebben. Er kwamen 263 aanvragen binnen. Nina Nannini (directeur NBD Biblion) overhandigde het eerste boekenpakket aan Monica van der Meer (specialist Jeugd) en Agnes Spanjer (teamleider Educatie & Ontwikkeling en Lezen & Ontmoeten) van bibliotheek Forum Zoetermeer.

Alle 2000 Oekraïense boeken zijn via bijzondere routes en particulier transport in de binderij van NBD Biblion beland en uitleenklaar gemaakt. De boeken zijn nu onderweg naar de bibliotheken, zij ontvangen deze de komende dagen. In de pakketten zit een mix van prentenboeken, jeugdboeken en boeken voor volwassenen.

“Toen we aan deze actie begonnen, wisten we dat het niet eenvoudig zou zijn om de Oekraïense boeken in Nederland te krijgen, maar we wilden heel graag de vluchtelingen uit Oekraïne een hart onder de riem steken. Zeker de kinderen die al zoveel te verduren hebben gehad. Als je niets te doen hebt ga je piekeren. Wat is er dan fijner dan je even te ontspannen met een boek in je eigen taal?”, aldus Nina Nannini van NBD Biblion.

Monica van der Meer, bibliotheek Zoetermeer: “De bibliotheek wil een plek zijn voor iedereen, dus óók voor vluchtelingen uit de Oekraïne, daarom zijn wij blij met dit initiatief”.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com