20 april 2024

Den Haag – Afvalinzamelaar goede sociale ondernemer

HMS behaalt hoogste trede op de Prestatieladder Socialer Ondernemen. Onlangs ontving HMS, de afvalinzamelaar voor de gemeente Den Haag het certificaat voor de hoogste trede (trede 3) op de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Uit de onafhankelijke toetsing door een certificerende instelling blijkt dat HMS op een kwalitatief goede wijze werkgelegenheid biedt aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarmee levert HMS op duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage op het gebied van sociaal ondernemen.

HR manager Josella de Graaf is trots: “Natuurlijk weet ik dat wij goed bezig zijn met onze mensen, dat wij een sociale werkgever zijn die zich ook bekommert om mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben. Maar om het ook daadwerkelijk gecertificeerd te zien worden, dat maakt mij heel trots op HMS en alle collega’s die hier verantwoordelijk voor zijn!”

Binnen het kader van MVO hechten steeds meer organisaties en overheden belang aan het creëren van (meer) werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit onderdeel binnen MVO wordt sociaal ondernemerschap of sociaal ondernemen genoemd. De Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) is het meetinstrument én keurmerk van TNO dat de mate van sociaal ondernemen objectief meet- en zichtbaar maakt. TNO en PSO-Nederland hebben in nauwe samenwerking met de markt, de PSO volgens de nieuwste wetenschappelijke inzichten vanaf 2010 (door)ontwikkeld. De PSO is inmiddels uitgegroeid tot de landelijke norm voor sociaal ondernemen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com