28 maart 2024

Rijswijk – Geen ruimte voor homofobie, bifobie, transfobie en interseksefobie in Rijswijk

Op 17 mei wappert de regenboogvlag in Rijswijk. Hiermee geven we aan dat homofobie, bifobie, transfobie en interseksefobie geen plek krijgen in onze gemeente. Deze internationale dag is beter bekend onder de Engelse afkorting IDAHOT.

IDAHOT is een dag waarop organisaties internationaal aandacht vragen voor het verschijnsel haat op grond van seksuele oriëntatie, genderidentiteit, expressie en sekse kenmerken. De datum van 17 mei heeft een belangrijke betekenis. Op die dag in 1990 schrapte de Wereldgezondheidsorganisatie homoseksualiteit officieel van de lijst van psychologische ziekten. Tot dat moment werd homoseksualiteit aangemerkt als psychische aandoening.

Johanna Besteman spreekt zich uit over deze speciale dag: “Het mag niet uitmaken welke voorkeur je als mens hebt. We rekenen in Rijswijk af met elke fobie gerelateerd aan gender. Sinds dit jaar werken we samen met het COC Haaglanden. Vorige week heb ik nader kennis kunnen maken met het bestuur. Ik ben daarom erg blij dat we samenwerken om de komende tijd te werken aan concrete activiteiten en inclusiviteit nog meer op de agenda te zetten

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com