29 maart 2024

Den Haag – ROC Mondriaan lanceert met wael.nl eigen zoekmachine

In bijzijn van tientallen studenten en medewerkers van ROC Mondriaan is www.wael.nl officieel gelanceerd. Wael.nl is een zoekmachine die in staat is om alle studenten van het ROC Mondriaan (digitale) ondersteuning te bieden bij vragen waar ze mogelijk in hun leven of tijdens hun studietijd tegen aanlopen. Denk daarbij aan onderwerpen als eenzaamheid, verslaving, huiselijk geweld en/of ongewenste zwangerschap.

Wael.nl is ontwikkeld door Maatwerktraject Onderwijs Arbeidsmarkt (MOA), een onderdeel van ROC Mondriaan. Tina van Wouw, projectleider van MOA en trekker van dit initiatief, licht toe: “MOA werkt samen met veel andere partijen (scholen, gemeentes, hulpverleningsorganisaties) en met de jongeren zelf om de problemen op te lossen.

Binnen ROC Mondriaan zijn interne begeleiders, schoolmaatschappelijk werkers en ook onze eigen studieloopbaanbegeleiders beschikbaar om studenten te helpen bij het vinden van oplossingen voor hun problemen. Maar in sommige gevallen is het ook fijn als onze studenten zelf naar een oplossing kunnen zoeken, ook ’s avonds en in het weekend. Met dit in het achterhoofd hebben we wael.nl ontwikkeld.”

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com