29 maart 2024

Leidschendam-Voorburg – Ondersteuning vrijwilligersorganisaties

Verenigingen en stichtingen zijn hard geraakt door de coronacrisis. Vrijwilligers zijn afgehaakt omdat ze zich zorgen maakten om hun gezondheid, of omdat activiteiten tijdelijk niet doorgingen. Nu zijn veel activiteiten weer van start, maar lang niet alle vrijwilligers zijn teruggekeerd. Daarom gaat de gemeente ondersteunen bij het behouden van bestaande vrijwilligers en het aantrekken van nieuwe vrijwilligers.

LVvoorElkaar gaat trainingen voor vrijwilligersorganisaties aanbieden, gericht op het aantrekken van nieuwe vrijwilligers. Bijvoorbeeld over hoe zij storytelling en social media in kunnen zetten, hoe ze jongeren kunnen aantrekken en hoe ze om kunnen gaan met ‘nieuwe vrijwilligers’, zoals flexvrijwilligers, geleide vrijwilligers en bedrijfsvrijwilligers. Ook komen er trainingen voor vrijwilligers, zoals gespreksvoering.

Vrijwilligersorganisaties die waardering willen tonen aan hun vrijwilligers en willen zorgen voor meer verbinden, bijvoorbeeld door een ontspannend uitje te organiseren waar vrijwilligers elkaar kunnen ontmoeten, kunnen hiervoor een financiële bijdrage aanvragen bij Vlietwensen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com