24 april 2024

Den Haag – Stadspenning Den Haag voor de G. Hooft Graafland

Het college van burgemeester en wethouders heeft de Stadspenning toegekend aan de heer Gilles Hooft Graafland. Hij ontvangt deze onderscheiding voor zijn langdurige inzet voor diverse activiteiten bij verschillende organisaties.

Zo was hij vicevoorzitter van de Stichting Bewonersorganisatie Archipelbuurt en Willemspark gedurende 7 jaar. Ook was hij 15 jaar lang voorzitter van de Verenging Het Klokhuis. Mede door zijn inzet als bestuurslid van de Stichting ArchipelpoëZie zijn er in de Archipelbuurt vele gedichten op de blinde muren verschenen. En was hij actief in de Klankbordgroep herinrichting van de Javastraat.

Hij bekleedde 34 jaar lang de functie van rentmeester van de Stichting Fundatie van Beijeren van Schagen. Deze stichting stelt zich ten doel ouderen in Den Haag financieel te ondersteunen. Daarnaast was hij 31 jaar lang voorzitter van Fonds Camp, die ten strijde strekt tegen stille armoede.

Sinds 1968 als bestuurslid betrokken bij de Koninklijke Haagse Woningvereniging die al sinds 1854 bestaat.

De oudtante van de decorandus, Cornelie van Asch van Wijck, heeft een sculptuur ontworpen en draagt de naam “De Inkeer” en is in het bezit van de heer Hooft Graafland. Hij wil deze aan de stad schenken.

Wethouder Robert van Asten reikt de Stadspenning uit op vrijdag 24 juni om 19.30 uur bij de bijeenkomst ter gelegenheid van de onthulling van de sculptuur “De Inkeer” welke de decorandus schenkt aan de stad. De sculptuur zal worden geplaatst in de Surinamestraat ter hoogte van nr. 40.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com