27 juni 2022

Regionieuws TV -Varend Corso Westland met 40 boten vandaag van start

Het Varend Corso Westland is van start gegaan vanaf Trade Parc Westland in Honselersdijk. Nadat het twee jaar is overgeslagen vanwege corona is er dit jaar een editie van 4 dagen. Donderdag vaart het corso door Midden Delfland naar Maassluis. Vrijdag is de route vanuit Maassluis via Vlaardingen naar Delft. Zaterdag is Westlanddag. Dan vaart het corso door de Westlandse wateren. Zondag is Den Haag aan de beurt. De route en tijden zijn te vinden op varendcorso.nl. Er doen 40 corsoboten mee aan de stoet. Er worden ook prijzen uitgedeeld, zowel voor de commerciële als de niet commerciële boten. Er zijn jury prijzen en ook het publiek kan stemmen op de creatieve uitingen. Er is dit jaar ook een speciale TikTok-dans-boot, speciaal om jongeren aan het evenement te verbinden. Het varend corso Westland is door UNESCO aangewezen als immaterieel erfgoed.