5 mei 2024

Den Haag – Advocaten geven les op Haagse basisscholen

Haagse basisschoolleerlingen krijgen les over recht van advocaten. De gemeente Den Haag en GMW Advocaten laten Haagse leerlingen in groep 8 kennis maken met het recht en de rechtsstaat. Dit doen zij met een workshop, een tijdschrift en een oefenrechtbank.

Scholen in Den Haag die willen deelnemen, kunnen zich hiervoor (gratis) aanmelden(externe link) bij de JuniorJurist Academie, die het project inhoudelijk verzorgt. De gemeente en GMW Advocaten willen hiermee meer kennis en bewustwording creëren over het onderwerp recht.

Wethouder Saskia Bruines: “Mooi dat we via deze samenwerking Haagse leerlingen op speelse wijze kennis kunnen laten maken met de rechtstaat die Nederland is. Dit sluit ook mooi aan bij ons streven om het rechtsysteem toegankelijker te maken voor onze inwoners, zodat zij beter weten welke wegen te bewandelen bij rechtsproblemen.”

Het gaat om een samenwerking met het advocatenkantoor GMW Advocaten, waarbij Haagse basisschoolleerlingen van advocaten workshops krijgen en tijdens een oefenrechtbank meer leren over de recht en de rechtstaat. Wethouder onderwijs Hilbert Bredemeijer:

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com