28 maart 2024

Leidschendam-Voorburg – 295 appartementen op plek Totalgebouw

In Klein Plaspoelpolder, op de plek waar nu nog het oude Totalgebouw staat, komen 7 bouwblokken met 295 appartementen.

De gemeente en Borghese Real Estate hebben in een overeenkomst afspraken gemaakt over onder andere het bouwplan, het aandeel sociale huurwoningen, verdeling van de kosten, de aanleg openbare ruimte en parkeren. Onder de bouwblokken komt een parkeergarage voor 268 auto’s, waardoor de meeste auto’s uit het zicht verdwijnen. Op het dak van de parkeergarage, tussen de bouwblokken, komen binnentuinen. Op het maaiveld komen 39 parkeerplaatsen. Ook kunnen de toekomstige bewoners gebruik maken van 9 deelauto’s.

Voor iedere deellocatie binnen Klein Plaspoelpolder is een spelregelkaart opgesteld. De spelregelkaart is een uitwerking van de Ontwikkelvisie Klein Plaspoelpolder. De klankbordgroep Klein Plaspoelpolder, bestaande uit bewoners, omwonenden en toekomstige bewoners van het gebied, is nauw betrokken geweest bij het opstellen van de spelregelkaarten.

De volgende stap om het bouwplan te kunnen realiseren, is het wijzigen van het bestemmingsplan en het verkrijgen van de bouwvergunning. In dit geval wordt een gecombineerde procedure doorlopen voor het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning ten behoeve van de bouw. De sloopwerkzaamheden van het Totalgebouw starten nadat de vergunning onherroepelijk is (na verstrijken van de bezwaartermijn). De bouw van de appartementen start in 2023 en de eerste woningen worden in 2025 opgeleverd.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com