25 april 2024

Westland – Hoogste punt Liermolen in De Lier bereikt

In De Lier (gemeente Westland) ontwikkelde BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling voor woningcorporatie Arcade twee gebouwen met in totaal 66 sociale huurappartementen. Aannemer Van Wijnen is al ver met de bouw. Gisteren werd gevierd dat het hoogste punt is bereikt.

Michiel Ferwerda, wethouder bouwen en gebiedsontwikkeling, verrichtte samen met een afvaardiging van betrokken partijen de officiële handeling. Tijdens de speeches werd duidelijk hoe belangrijk deze ontwikkeling is voor Westland. Directeur-bestuurder a.i. Stribos van Arcade, wethouder Ferwerda, vestigingsdirecteur De Jong van Van Wijnen en ontwikkelingsmanager Mol van BPD spraken mooie woorden.

Wethouder Ferwerda: “De woningbouw in de nieuwe wijk Liermolen draait op volle toeren. Een mooi voorbeeld van een nieuwbouwwijk in Westland met woningen voor alle doelgroepen en in alle prijsklassen. Met duurzaamheid, veiligheid en bereikbaarheid als belangrijke criteria. Samen met onder andere BPD werken we daar hard aan. Nu en in de toekomst.”

In De Lier komt de nieuwe woonwijk Lierkwartier waarvan de eerste woningen inmiddels zijn opgeleverd en bewoond. Deze nieuwe wijk ligt in het dorp met diverse voorzieningen binnen handbereik. Deelgebied Op de Akkers in Liermolen is een sfeervolle buurt waar sociale betrokkenheid hoog in het vaandel staat. De twee gebouwen met ieder 33 sociale huurappartementen liggen tussen de koopwoningen in. Ieder gebouw heeft drie verdiepingen en de appartementen variëren in grootte van circa 55 tot 78 m2. Samen met de gemeente en betrokken partijen is BPD inmiddels bezig met de planvorming van de resterende delen van Liermolen. In totaal komen er zo’n 850 woningen in het gebied.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com