27 april 2024

Den Haag – Stadsspeld voor taekwondoleraar Jerry van der Ziel

Het college van burgemeester en wethouders heeft de Stadsspeld toegekend aan de heer J.P.W. van der Ziel. Hij ontvangt deze onderscheiding voor zijn belangeloze inzet voor jongeren die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. De heer Jerry van der Ziel doet dit als taekwondoleraar op zijn sportschool Chung Mu Kwan in de wijk Mariahoeve.

Zelf is de heer Van der Ziel al meer dan vijftig jaar actief op het gebied van taekwondo. Onder meer is hij begeleider van het Nederlands team geweest. Gedurende inmiddels 45 jaar geeft hij ook les. Als leerlingen er moeite mee hebben om zich in onze samenleving staande te houden, treedt de heer Van der Ziel ook op als begeleider/coach. Hierbij gaat het voornamelijk om jonge mensen.

De heer Van der Ziel probeert ze tussen de bedrijven door te motiveren en te inspireren. Dat gebeurt door tijdens de lessen ook aandacht te besteden aan zaken als doorzettingsvermogen, sportiviteit, discipline, wilskracht en saamhorigheid. Dat dit wordt gewaardeerd, blijkt wel uit de populariteit van de heer Van der Ziel. Op zijn sportschool staat hij bekend als een ‘sociaal verbinder’.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com