21 mei 2024

Regionieuws TV – Nieuwbouw internationale school Rijnlands Lyceum Wassenaar van start

De eerste paal is geslagen voor de nieuwbouw van het Rijnlands Lyceum in Wassenaar. Het gaat hier om een energiezuinig en eigentijds schoolgebouw dat verrijst aan de Backershagelaan. De locatie gaat plaats bieden aan ruim 300 internationale leerlingen. Met de school krijgt Wassenaar er een voorziening bij met een volwaardige Internationale Diplomalijn, aldus wethouder Bloemendaal van Onderwijs. Wassenaar heeft al meer internationale onderwijsinstellingen zoals de Indonesische school en de Amerikaanse school. De aanwezigheid van de Amerikaanse ambassade en de veertig ambassadeurs die in Wassenaar wonen, zijn een grote aantrekkingskracht op internationale bedrijven en instellingen in de Haagse regio, zo denkt de gemeente. In september 2019 opende het Rijnlands Lyceum Wassenaar haar deuren voor internationale studenten onder de naam ‘Internationale School Wassenaar – Rijnlands Lyceum’. De gemeenteraad heeft ongeveer € 6 miljoen beschikbaar gesteld om de nieuwe uitbreiding mede mogelijk te maken.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com