16 juni 2024

Prijsstijgingen in de woningmarkt zetten ook door in Haaglanden

In het 3e kwartaal 2023 zijn de transacties in de koopwoningmarkt op peil gebleven en de prijzen licht gestegen. Dat blijkt uit de NVM-woningmarktcijfers over het 3e kwartaal van 2023. NVM-makelaars verkochten ruim 33-duizend bestaande koopwoningen. Dat is bijna  twee en een half procent meer ten opzichte van vorig jaar. De gemiddelde verkoopprijs van een bestaande woning bedroeg 422 duizend euro. Dat betekent opnieuw een stijging, van 1,7% ten opzichte van vorig jaar. Wassenaar is koploper, daar zijn 20 procent meer woningen verkocht. In Den Haag is dat 7 procent. Pijnacker-Nootdorp presteerde het slechtst. Daar werden ruim 37 procent minder woningen verkocht ten opzichte van het vorige kwartaal. Gemiddeld 39% van de verkochte woningen in Haaglanden is boven de vraagprijs verkocht. Een kwartaal eerder was dit 33% en een jaar geleden 61%. Een woning werd na gemiddeld 63 dagen verkocht. Dat is langer dan voorheen. Het aanbod in de Haagse regio is met een krapte-indicator van 2,9 weer lager geworden. Dit drukt het aantal keuzemogelijkheden uit dat een koper op de woningmarkt heeft. Voor een evenwichtige woningmarkt met voldoende keuze moet de krapte-indicator tussen 5 en 10 liggen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com