16 juni 2024

Regionieuws TV -Hack bij leverancier Regionale Belastinggroep: gegevens belastingbetalers gestolen

Leverancier AddComm van de Regionale Belasting Groep is gehackt. Gegevens van een aantal inwoners en bedrijven uit de regio zijn daarbij gestolen. De belastinggroep int de belastingen namens gemeenten en het hoogheemraadschap in de regio Haaglanden. Volgens de organisatie gaat het bij de hack in de meeste gevallen om naam, adres en woonplaats. Bij een beperkt aantal personen zijn meer gegevens buitgemaakt, zoals bijvoorbeeld een BSN of bankrekeningnummer. De belastinggroep gaat de getroffen mensen deze week per brief benaderen. In de brief wordt aangegeven welke gegevens zijn gestolen. De getroffen personen en bedrijven wordt aangeraden om beducht te zijn voor nepberichten en phishingmails. Vanaf nu wordt er ook weer digitale post verstuurd door de RBG. Dit vindt plaats via een nieuwe beveiligde verbinding. Bij twijfel is het advies om de belastinggroep te bellen. Duidelijk is wel dat de hackers geen e-mailadressen en telefoonnummers hebben gestolen. Toch wordt gewaarschuwd om op te letten op digitale oplichting door mensen die zich voordoen als iemand van de Regionale Belasting Groep.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com