19 juni 2024

Den Haag – Stadsboerderijen weer open voor bezoek

Nu de Corona maatregelen in Nederland steeds verder worden versoepeld, gaan ook de Haagse stadsboerderijen weer open. Een door de sector opgesteld protocol heeft ervoor gezorgd dat dit op een verantwoorde manier gebeurt. ‘Helemaal gewoon’ is het nog niet, want voorlopig gelden er nog een aantal beperkende maatregelen. Maar één ding is niet veranderd: een bezoekje aan de stadsboerderij blijft een heerlijke tijdsbesteding.

Alle Nederlandse kinderboerderijen hebben te maken met dezelfde coronamaatregelen. Hierdoor is er bijvoorbeeld sprake van beperking van het aantal bezoekers, maar ook van aangepaste hygiënemaatregelen. Deze nieuwe ‘huisregels’ zijn van toepassing voor de 10 Haagse stadsboerderijen:  

  • Meld je vooraf aan. Er gelden aangepaste openingstijden en –dagen.
  • Houd 1,5 meter afstand van anderen
  • Gebouwen, stallen en toiletten blijven voorlopig gesloten
  • Bezoekers zijn gedurende 1 uur welkom
  • Jonger dan 12? Kom dan met een meerderjarige.
  • Volg altijd de aanwijzingen van het personeel.
  • Is het druk? Kom dan op een ander moment terug.

Uiteraard gelden daarnaast ook de algemene regels van het RIVM als thuisblijven bij klachten, geen handen schudden, hoesten en niezen in de elle boog en regelmatig de handen wassen met zeep. 

Om het veilig en verantwoord te houden voor bezoekers en personeel, kunnen we maar een beperkt aantal bezoekers per keer binnen laten. Om filevorming te voorkomen, vragen wij bezoekers vooraf online te reserveren via deze website. Klik daar op de naam van de stadsboerderij die je wilt bezoeken en reserveer. Bij een bezoek aan de boerderij krijgt iedere bezoeker (jong en oud) een speciaal nummer mee. Hiermee kunnen wij makkelijk bijhouden hoeveel bezoekers er binnen zijn. Als je de stadsboerderij verlaat, lever je het nummer weer in en wassen wij het met water en zeep. 

Bezoekers van de kinderboerderijen komen bijna altijd uit de buurt. Dat betekent dat zij geen grote afstanden afleggen als ze naar ‘hun’ kinderboerderij gaan. Ze komen dan ook meestal lopend, met de fiets of met de auto. Het Openbaar Vervoer wordt hierdoor dus niet of nauwelijks belast.

De meeste bezoekers komen in gezinsverband, waarbij de gemiddelde leeftijd van de kinderen over het algemeen tussen de 0 en 10 jaar ligt. Uit de bevindingen van het RIVM blijkt dat deze leeftijdsgroep slechts een kleinere rol heeft bij verspreiding van Covid-19. Een bezoek in deze samenstelling geeft dan ook weinig kans op verspreiding als er voldoende afstand wordt gehouden. 

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com