16 juni 2024

Zoetermeer – Coronamaatregelen bibliotheken

Het aantal coronabesmettingen moet omlaag. Wat zijn de gevolgen voor bibliotheken van de maatregelen die tijdens de persconferentie op 13 oktober zijn aangekondigd?

De meeste maatregelen die de bibliotheek Zoetermeer eerder nam, blijven in stand. Anderhalve meter afstand, hygiënemaatregelen zoals handgel, bezoekers vragen thuis te blijven bij klachten, gezondheidscheck en registratie bij activiteiten, medewerkers blijven zoveel mogelijk thuis werken, enzovoorts.

Grotere consequenties zijn er voor de horeca in het Forum. Het Forum Café is vanaf 15 oktober dicht voor publiek. Wel zal er gekeken worden naar afhaalmogelijkheden.

Het deurbeleid is belangrijk, de bibliotheek wil voorkomen dat het te druk wordt. Daarom verlaagt de bibliotheek het aantal bezoekers dat tegelijk binnen mag zijn. Mandjes blijven verplicht voor elke bezoeker; deze geven aan hoeveel personen er binnen zijn. Reserveren voor een tijdvak is niet nodig en het huidige registratiesysteem blijft van kracht.

Activiteiten blijven coronaveilig plaatsvinden met inachtneming van het huidig aantal toegestane deelnemers van 30 personen en anderhalve meter afstand.

Het gebruik van het mondmasker wordt voortgezet. Dit is voor bezoekers nog niet verplicht, in afwachting van een eventuele landelijke plicht, maar wordt dringend verzocht.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com