22 juni 2024

Nederland – Bekende ouders zetten zich in voor lezen: Gregory Sedoc, Marlijn Weerdenburg en Tom Groot tonen: voorlezen kan altijd en overal.

Een deel van de Nederlandse kinderen begint de basisschool al met een taalachterstand – wat de inmiddels alom bekende leesproblemen in de hand werkt. Onderzoek heeft uitgewezen dat kinderen die als baby worden voorgelezen, later zelf sneller een boek pakken en meer plezier aan lezen beleven. En als ze wat ouder zijn plukken ze daar de vruchten van. Kinderen die al vroeg worden voorgelezen zijn taalvaardiger, begrijpen teksten beter en hebben meer succes op school.

Om andere ouders te inspireren, laten bekende ouders Gregory Sedoc, Marlijn Weerdenburg en Tom Groot zien wanneer en hoe zij voorlezen aan hun kinderen. De video’s van deze drie voorlezende ouders zijn gelanceerd door BoekStart.

Ouders kunnen niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Vanuit deze wetenschap is BoekStart ontstaan: dit landelijke leesbevorderingsprogramma voor ouders en baby’s wil het lezen met heel jonge kinderen bevorderen. Gregory Sedoc, Marlijn Weerdenburg en Tom Groot (boer Tom) brengen een aantal voorleestips van BoekStart in beeld.

De video’s laten zien hoe gezellig en knus samen voorlezen is; voorlezen kan altijd en overal. Met deze boodschap wil BoekStart andere ouders inspireren om dit ook zo vaak mogelijk te doen. De video’s zijn te vinden op boekstart.nl

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com