23 april 2024

Den Haag – Politiecontrole in Laakkwartier

Politieteam Laak hield donderdag 22 oktober tussen 15.00 en 22.00 uur een algemene controle in de wijk Schipperskwartier en de omliggende doorgaande wegen.

De controle vond plaats in samenwerking met het gemeentelijke handhavingsteam en was gericht op verbetering van de veiligheid en leefbaarheid in de wijk.

Tijdens de actie werden meerdere personenauto’s, bromfietsers en scooterrijders aan de Rijswijkseweg gecontroleerd. Hierbij werd gelet op rij- en kentekenbewijzen, verkeersgedrag en de technische staat van de voertuigen. In totaal werden tien processen-verbaal uitgeschreven voor het rijden zonder geldig rijbewijs op een bromscooter, een proces-verbaal voor wet ID, een proces-verbaal voor de WAM (Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen) en een voor de technische staat van een auto.

Naast de controle van voertuigen vond ook extra surveillance plaats bij meerdere bekende overlastlocaties in de wijk. Dit resulteerde in meerdere controles van personen die op deze locaties aanwezig waren.

Het handhavingsteam van de gemeente Den Haag pakte tijdens de actie in totaal dertien meldingen van leefbaarheid op. Dit waren meldingen van onder andere voertuigwrakken, afval en overlast door dak- en thuislozen.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com