18 mei 2024

Leidschendam-Voorburg – Inzet particuliere beveiligers tegen autobranden

Alle mogelijke middelen worden ingezet om de daders te pakken: inzet van de politie, toezicht en handhaving van de gemeente en buurtpreventie en nu ook particuliere beveiligers.

Burgemeester Tigelaar: “De autobranden raken niet alleen de mensen die het treft. Het zorgt voor een gevoel van onrust en onveiligheid in de wijk. Afgelopen maanden zijn we met politie, buurtpreventie, buurtvaders, Sport en Welzijn en casemanagers actief geweest in de wijk, dat is deze hele periode doorgegaan.”

Op dit moment is het rustig op straat en treffen we geen grote groepen jeugd aan. De Driehoek (Teamchef Politie, Gebiedsofficier OM en Burgemeester) komt met spoed bij elkaar om de strategische inzet af te stemmen en welke extra inzet en maatregelen mogelijk zijn. Zo wordt bijvoorbeeld in de komende maanden wederom particuliere beveiliging ingezet.

“We trekken alle mogelijke middelen uit de kast, want dit hufterige gedrag moet stoppen. Schade en vernielingen aanbrengen aan andermans eigendommen is laf en onacceptabel. Want deze schandalige acties, die mensen persoonlijk treffen, moeten stoppen. Daar werken we dag en nacht aan, zichtbaar en onzichtbaar in de wijk. Het blijft lastig om de daders op heterdaad te betrappen, om sporen na een brand veilig te stellen. Maar we gaan onverminderd door, met toezicht en onderzoek, zodat de rust terugkeert in de wijk”, aldus burgemeester Tigelaar.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com