13 april 2024

Den Haag – Treuren om sluiten Club Magazijn in Den Haag

Het aangekondigde sluiten van club Magazijn bij de Grote Markt is een gevoelig verlies voor het al weinig uitbundige Haagse nachtleven.

GroenLinks vraagt het Haagse stadsbestuur om samen met de Haagse clubscene een gezamenlijk plan op te stellen, zodat er straks na de coronacrisis nog plekken overblijven om ’s-nachts te dansen.

Raadslid Marielle Vavier: ‘Clubs zijn essentieel voor een divers en interessant nachtleven. In Den Haag was het aantal nachtclubs voor het uitbreken van corona al op 1 hand te tellen en daarmee al zeer beperkt ten opzichte van andere grote steden. Als we aantrekkelijke stad voor jongeren en studenten willen zijn, dan is het essentieel dat er voldoende nachtclubs overblijven’.

Overblijvende clubs als The Grey Space in the Middle, Westwood en Pip Den Haag verkeren in zwaar weer, zodat het onzeker is of er na corona nog plekken zijn voor ontspanning, ontdekking en ontmoeting in de nacht.

Onderdeel van het op te stellen plan kan het aanwijzen van geschikte lokaties voor nachtelijke feesten zijn, want daar is een groot tekort aan. Ook zou de gemeente, in navolging van de andere drie G4-steden, bij het Rijk moeten aandringen op meer aandacht en steun voor deze specifieke sector.

GroenLinks heeft schriftelijke vragen gesteld over het belang van het voortbestaan van de Haagse clubcultuur.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com