25 juni 2024

Voorburg – Stichting Erfgoed Prinses Marianne’ opgericht

In Voorburg is ‘Stichting Erfgoed Prinses Marianne’ opgericht. De doelstelling is het verzamelen, bewaren en verspreiden van kennis omtrent haar leven, het erfgoed en de internationale betekenis ervan.

Door nieuwe ontdekkingen uit het roemruchte verleden van prinses Marianne der Nederlanden (1810-1883) kan meer kennis worden toegevoegd aan wat we nu al weten van haar indrukwekkende en succesvolle leven waarin zware tegenslagen niet ontbraken.

Een deel van haar leven brengt deze dochter van koning Willem I door op haar buitenplaats in Voorburg, in de villa Celimontana te Rome, in het jachtslot Weisswasser dichtbij haar Poolse kasteel Camenz en op haar kasteel Reinhartshausen bij Wiesbaden, waar zij in 1883 zou overlijden.

Overal laat zij zich met grote kennis van zaken gelden. Marianne is niet alleen een zakenvrouw en weldoenster maar ontpopt zich ook als bouwmeester, componiste en kunstverzamelaar, die haar eigen museum voor het publiek openstelde.

Prinses Marianne
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com