16 juni 2024

Den Haag – Extra mondkapjes voor minima

De gemeente Den Haag heeft besloten herbruikbare mondkapjes beschikbaar te stellen aan Haagse inwoners met een laag inkomen. Hiermee wil de gemeente deze inwoners helpen de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De mondkapjes kunnen gratis worden aangevraagd bij Bureau Ooievaarspas en zijn voor alle minima beschikbaar. Niet alleen voor Ooievaarspashouders.

“Het verplicht dragen van een mondkapje kan voor huishoudens met een laag inkomen een belemmering zijn om mee te blijven doen aan de samenleving. Het kopen van een mondkapje betekent een extra belasting op een vaak toch al krap budget”, zegt wethouder Bert van Alphen (Sociale Zaken en Werk).

Op veel plekken in Nederland werd het gebruik van een mondkapje al enige tijd dringend geadviseerd en per 1 december is het dragen van een mondkapje verplicht en geldt in alle publieke binnenruimten (inclusief bus- en tramhalten), stationsgebouwen en luchthavens.

Om minima te wijzen op de mogelijkheid om bij Bureau Ooievaarspas een aanvraag in te dienen worden alle 50.921 huishoudens met een Ooievaarspas per brief geïnformeerd. Per persoon zijn 3 mondkapjes beschikbaar. Door het sturen van een e-mail kunnen de mondkapjes worden aangevraagd. De eerste 1.942 huishoudens (5.800 mondkapjes) hebben inmiddels een aanvraag gedaan. De mondkapjes vallen deze week op de mat.

Op de website en de sociale mediakanalen van de Ooievaarspas staat een instructie hoe je een mondkapje gebruikt en op welke manier je zelf een mondkapje kan maken. Deze instructies zijn door het RIVM opgesteld.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com