20 mei 2024

Wassenaar – Gemeente tekent voor extra woningaanbod

Het college van Wassenaar heeft een belangrijke stap gezet in de uitbreiding van het woningaanbod in de gemeente. Voor het project Stompwijckstraat (van Woningbouwverenging St. Willibrordus) is het ontwerp bestemmingsplan vastgesteld en voor het project Zorgcampus Fase 2 Ridderlaan – Poortlaan (van De Wassenaarsche Bouwstichting) is een vergunning voor de bouw afgegeven. Voor beide projecten samen gaat het om 179 woningen.

Woningbouwvereniging St. Willibrordus wil aan de Stompwijckstraat, Hughenzstraat en Suykstraat circa 86 appartementen en ca 150 m² aan maatschappelijke voorzieningen realiseren. Er worden hiervoor 40 bestaande woningen gesloopt.

Met het bouwplan voor de Zorgcampus fase 2 worden door de Wassenaarsche Bouwstichting in totaal 93 woningen gerealiseerd. Het plan voorziet in 30 sociale huurwoningen, 44 middeldure huurwoningen en 19 koopwoningen.

Door de bouw van middeldure huurwoningen ontstaan er mogelijkheden om door te stromen vanuit een sociale huurwoning. De koopwoningen zijn buitengewoon geschikt ouderen die graag willen verhuizen naar een appartementen dicht bij een zorgvoorziening willen wonen.

De planning is dat de huidige bebouwing gesloopt wordt in oktober 2021. Vanaf januari 2022 wordt begonnen met de bouw. Oplevering is voorzien in tweede helft van 2023.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com