25 april 2024

Den Haag – Schatten uit het depot van gemeentemuseum

Haags Historisch Museum toont onbekende schatten uit de collectie. Duizenden voorwerpen en verhalen uit acht eeuwen stadsgeschiedenis worden in het Haags Historisch Museum bewaard, van schilderijen van Haagse meesters tot alledaagse voorwerpen uit vervlogen eeuwen.

De afgelopen maanden hebben Hagenaars via verschillende social media-kanalen kunnen stemmen op hun favoriete stadsgezicht, historisch kostuum of oorlogsfoto. Op uitnodiging van het museum hebben bekende en minder bekende Hagenaars hun keuze gemaakt. Erica Terpstra, Jan van Zanen, Pierre Wind, Wieteke van Dort, Hizir Cengiz, Haagse scholieren en vele anderen laten in de tentoonstelling zien welk museumstuk zij het meest bijzonder, ontroerend, schattig, mooi, lelijk of waardevol vinden.

De tentoonstelling Schatten uit het depot is een feest van ontdekkingen en een ware reis door de tijd geworden: van het prachtige schilderij ‘Winter op het Spui’ uit 1900 tot de tijdscapsule die in 1964 in nieuwbouw van de V&D werd ingemetseld, van de recente videoclip van Nul7Nul tot het reisbidet van Koningin Emma uit de 19e eeuw.

De tentoonstelling Schatten uit het depot is vanaf de heropening van het museum (afhankelijk van landelijk coronabeleid) t/m 31 oktober 2021 te zien.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com