23 april 2024

Leidschendam-Voorburg – College akkoord met energietransitie

Het college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg heeft ingestemd met de Regionale Energiestrategie 1.0.

Op 8 juni praat de gemeenteraad over de vaststelling. Wethouder duurzaamheid Jan-Willem Rouwendal: “In Leidschendam-Voorburg zetten we ons in voor een duurzame gemeente met als doel CO2-neutraal te zijn in 2050. Om deze ambitie te verwezenlijken moeten we energie besparen en meer duurzame energie opwekken. Hoe we dit gaan doen werken we uit in de Lokale Energiestrategie, waarin we de regionale ambities vertalen naar lokaal beleid.”

Samen zet de regio Rotterdam-Den Haag zich in voor betaalbare, betrouwbare, veilige en schone energie voor iedereen, met als concreet doel: In 2030 nationaal 49% minder CO2-uitstoot ten opzichte van 1990.

In de regionale energietransitie staan ambities op het gebied van onder andere warmte, elektriciteit en duurzame brandstoffen. Daarbij werkt de gemeente Leidschendam-Voorburg samen met 22 andere gemeenten, 4 waterschappen en de provincie aan een strategie voor de regio Rotterdam-Den Haag, die de plannen van decentrale overheden bij elkaar brengt.

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com